Eet je marketing slank!

woensdag 20 mei 2020

De zomer komt eraan! Misschien ben je met de extra corona-kilo's wel een dieet gestart om weer zomerslank te worden of juist flink aan het sporten geslagen. Goed nieuws voor drukke ondernemers. Je kan de psychologie principes voor diëten namelijk ook toepassen op je marketing. Met deze tips ga jij als ondernemer dus dubbel fit de zomer in.

Je bent wat je eet, maar ook wanneer je eet?

Je hebt het vast eens gehoord; je bent wat je eet. Stop jij elke dag een hamburger in je mond, dan lijk je volgend jaar zelf op een hamburger. Maar onderzoek onder een groep vrouwen met overgewicht laat zien dat wanneer je die burger in je mond stopt, veel belangrijker is.

De dames aten elke dag 1400 calorieën voor 12 weken. De ene groep dames at de calorieën vooral met de avondmaaltijd, de andere met de ochtendmaaltijd. Wat blijkt? De ochtendgroep viel twee keer zoveel af. Zelfde eten, zelfde aantal calorieën, maar op een ander moment.

Zoals alles in het leven, draait het dus om timing. Hoe gebruik jij dit voor je marketing? Zorg voor online zichtbaarheid op het juiste moment. Dan bereik je net als de dames 2x meer resultaat.

Timing op social

Wanneer zet jij je volgende post op Facebook, LinkedIn of Instagram? Natuurlijk hangt het af van wanneer jouw persoonlijke doelgroep online is, maar de algemene richtlijnen zijn:


SocialMedia 2020 post-3

Toepassen als ondernemer

Heb je dus een cheatday? Eet die hamburger dan met je ontbijt. En zet de foto van je smakelijke broodje op LinkedIn om 13.00 uur, Facebook om 15.00 uur en Instagram 21.00 uur. Tenzij je ziet dat jouw volgers juist in de ochtend op je reageren natuurlijk.

Kan jij nog wel een dieet cursus marketing voor de zomer gebruiken? Ik geef op donderdag 4 juni om 10.00 uur een gratis online training met maximaal 8 ondernemers, waarin ik je leer hoe jij als ondernemer jouw product als hamburgers over de toonbank laat gaan.

Wil je hierbij zijn? Stuur me een bericht, dan krijg je een persoonlijke uitnodiging.

Bronnen

Beste tijden in 2020: https://www.coosto.com/nl/blogs/wat-zijn-2020-de-beste-tijden-om-te-posten-op-social-media

High Caloric intake at breakfast vs. dinner differentially influences weight loss of overweight and obese women. https://onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/oby.20460

Opvallen bij jouw klanten? Contact
Sluiten